Povečaj velikost pisave Zmanjšaj velikost pisave  Natisni stran 
Prva stran / Dogaja se / Alpski vikend

Alpski vikend

25. 2. 2014 | Pokljuka | Peter, Žiga

Letošnji alpski vikend je bil malo drugačen kot po navadi. Zaradi obilice slabega vremena, smo ga morali 2x prestaviti, na koncu pa smo ga izvedli v okrnjeni sestavi.

Novo sneženje in relativno neugodne vremenske razmere so doprinesli k temu, da smo prestavili lokacijo iz že tradicionalnega Vršiča na Pokljuko, hkrati pa smo imeli samo turno smučarski program, ledno plezanje in gorništvo smo bili tokrat primorani izpustiti.

Vseeno se nas je v soboto zjutraj 9 odpravilo s turnimi smučmi proti Blejski koči na Lipanci. V pravi zimski idili s sneženjem je pot minila hitro, v koči smo se okrepčali in se popoldan ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov, povzpeli na rob Mrežc in z njih tudi smučali po deviškem snegu. Kar nekaj udeležencev je bilo popolnoma brez turno smučarskih izkušenj, tako da je dan minil v spoznavanju opreme, osnov tehnike smučanja in pa varnosti v gibanju po zasneženi zimski pokrajini.

Po večerji smo si ogledali še film o varnosti pred snežnimi plazovi in dan je bil pri kraju.

V nedeljo smo se zbudili v sončen dan brez oblaka. Namenili smo se na vrh Mrežc in če bi čas dopuščal še na Brda. Če smo do vrha Mrežc uživali v samoti in norih pogledih na srce Julijskih Alp z našim očakom na čelu, smo se pri vzponu na Brda počutili kot na ljubljanski tržnici – povsod ljudje, pohodniki, turni smučarji in borderji, a je bilo k sreči dovolj novega snega, da si je lahko vsak izbral svojo smučino po deviški belini.

Če smo se v soboto še spoznavali s turnim smučanjem, nam je šlo v nedeljo že skoraj kot profesionalcem. Precej so k temu pripomogle tudi fantastične snežne razmere in sončno vreme.

Čeprav v manjšem obsegu, nam je tudi letos uspelo Alpski vikend izvesti kot si želimo; z nasmehom na obrazu naših gostov in obljubo, da se kmalu spet vidimo.


Peter

2019_Movement

Rezervacija

Prijava na e-novice

Pošlji prijatelju

 

Lifetrek

 

Pošlji prijatelju


Polja, označena z zvezdico (*), so obvezna.

Zapri zapri

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se