Povečaj velikost pisave Zmanjšaj velikost pisave  Natisni stran 
Prva stran / Dogaja se / Alpski vikend

Alpski vikend

31. 1. 2012 | Vršič | Vertigo

Za nami je tretji Alpski vikend na Vršiču. Ponovno smo uspeli navdušiti naše goste nad zimskimi aktivnostimi v gorah.

Prvi dan smo se zbrali na Koči na gozdu in se po pregledu opreme razdelili v dve skupini. Prva se je odpravila s smučmi na pobočja Mojstrovke, kjer so se seznanili z osnovami turnega smučanja. Drugi del pa je odšel pod Prisojnik. Tam smo utrdili znanje v hoji z derezami, povadili zaustavljanje s cepinom ter se preizkusili v ledeni vertikali. Po vse napornih aktivnostih smo se vrnili do koče na potrebno okrepčilo.  Pozno popoldne je sledil še praktični prikaz prereza snežne odeje ter iskanje zasutega v plazu z lavinsko žolno. Kmalu nas je ujela noč in čas je bil, da smo se odpravili v naš bazni šotor. Tu smo obdelali še opremo, ki jo gornik v zimskem času potrebuje. Brez toplih napitkov seveda ni šlo, saj je na Vršiču v primerjavi z ostalo Slovenijo prav zimsko.

Po odlični večerji je sledila predstavitev vzponov na nekatere alpske štiritisočake in možnosti turnega smučanja na le teh. Za vrhunec večera smo med udeleženci izžrebali nekaj praktičnih nagrad, poklepetali o preteklem dnevu in delali plane za naslednjega. Ker je bil zajtrk napovedan precej zgodaj in obilo aktivnosti za nedeljo, smo se precej hitro odpravili v postelje.

V nedeljo smo se odpravili na več destinacij. Del ekipe je šel v sotesko Mlačca, kjer so navijali svoje roke v strmem ledu. Turni smučarji so se odpravili na Kotovo sedlo, preostali pa smo se odpravili na Mojstrovko, nekateri tudi po Pripravniški grapi. Kot za nagrado nas je na vrhu pričakalo sonce, pod nami pa morje oblakov.

Popoldne smo se vsi skupaj še enkrat zbrali na koči in naredili uraden zaključek tokratnega Alpskega vikenda.

Ker vseh gostov nismo mogli sprejeti na ta Alpski vikend smo razpisali nov termin 25.-26.2. Za vse ki ste zamudili imate še eno priložnost, vabljeni v našo družbo.

Zahvaljujemo se tudi Koči na gozdu za gostoljubnost in znamki turno smučarske opreme DYNAFIT  za posojo opreme.

2019_Movement

Rezervacija

Prijava na e-novice

Pošlji prijatelju

 

Lifetrek

 

Pošlji prijatelju


Polja, označena z zvezdico (*), so obvezna.

Zapri zapri

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se