Povečaj velikost pisave Zmanjšaj velikost pisave  Natisni stran 
Prva stran / Dogaja se / Smučanje v Maroku

Smučanje v Maroku

10. 3. 2011 | Maroko-Atlas | Žiga Šter

26 stopinj v Marakešu, lepo vreme, smučanje iz štiritisočakov in še kaj smo doživeli letos v Maroku.

No, pa vendar ni šlo vse brez zapletov. Letošnja sezona tudi v Atlasu ni bila radodarna s snegom, tako da smo morali naš odhod v Maroko prestaviti za tri tedne. Tik pred odhodom je Mojco zdelal virus in se nam ni mogla pridružiti na poti.

Vseeno se je moški del ekipe odpravil na pot. Ob prihodu nas je pričakalo čudovito vreme ter 26 stopinj v Marakešu, na letališču pa bridko spoznanje, da so italijani pozabili naše smuči naložiti na avion. Po vseh klicih smo kmalu ugotovili, da se bomo morali znajti drugače, saj smuči ni bilo pričakovati v doglednem času.

Odpravili smo se v Imlil, ki je izhodišče za turno smuko v Atlasu. Naslednji dan smo opravili turo na bližnji vrh, s katerega se ponuja lep pogled na Tubkal. Seveda smo še vsi malo upali, da bomo ta dan dobili tudi svoje smuči, vendar smo morali naslednje jutro žal preiti na plan B: izposoja turnih smuči v Maroku.

Smuči različnih znamk v paru, ena vez večja kot druga, najnovejši sistemi montiranja vezi:) ter ne smemo pozabiti na super ostre robnike. Sprijaznili smo se s ponujenim ter se odpravili do koče Tubkal na višini 3100m.

V naslednjih dneh smo v sončnem vremenu osvojili Tubkal, Adrar, smučali z Onkurima ter za konec še enega lepših koluarjev nad kočo. Vsekakor zadovoljni s smuko, ki bila bolj uživaška na lastnih smučeh, smo se vrnili v Imlil.

Zaključek seveda v Marakešu, kjer smo si privoščili odlično kulinariko na trgu Jema, se očistili v hamamu ter se prepustili zasluženi masaži. Ne glede na to, da smo bili moška družba, se nismo mogli upreti nakupovanju na bazarjih. Kot vedno je 9 dni prehitro minilo, za nagrado so se nam odkupili še Italijani, ki so nam vrnili naše smuči. Bilo je lepo.

2019_Movement

Rezervacija

Prijava na e-novice

Pošlji prijatelju

 

Lifetrek

 

Pošlji prijatelju


Polja, označena z zvezdico (*), so obvezna.

Zapri zapri

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se