Povečaj velikost pisave Zmanjšaj velikost pisave  Natisni stran 
Prva stran / Dogaja se / Ogled razmer ali smučarija da te kap

Ogled razmer ali smučarija da te kap

23. 1. 2014 | Nockberge | Peter

Smo šli pogledat, kakšne so razmere po deževnem vikendu

S par prijatelji smo šli pogledat, če je deževalo tudi v Avstriji. Ker smo zaradi obilnih padavin prestavili tečaj turnega smučanja v Nockbergih pretekli vikend, sem se odločil, da grem vseeno malo pošpegat, če ga je kaj "nasulo".

Kot pri nas, je tudi gor na 1800m deževalo, višje pa so se razmere milo rečeno precej izboljšale. Tako dobrih razmer kot so bile tokrat, v Nockbergih še nisem doživel. Ne mislim v smislu količine snega, ampak v celostni podobi. Spodaj trd sneg, da se na poti navzgor ni preveč prediralo, višje ravno dovolj mehak, da se je lepo hodilo po smučini v najstrmejšem delu vzpona. Na vrhu nebo brez oblaka in razgled do konca vesolja, na dvakratnem spustu pa ravno prav kompakten sneg, da smo (spet) vriskali.

V naslednjih dneh nas čaka precej dela, že sedaj pa se veselimo napovedanega snega do nižin.
Kot delo mislim obisk Outdoor sejma ISPO v Munchnu, kjer se srečamo s proizvajalci opreme s katerimi sodelujemo - Salewa, Dynafit, Boreal, Karibu ter z gorskimi vodniki, atleti, prodajalci in vsi ostali, ki so tako ali drugače povezani z outdoor industrijo. V četrtek z Žigo delava kot predstavnika Združenja gorskih vodnikov Slovenije na sejmu ALPE ADRIA - turizem in prosti čas, kjer bomo predstavljali naš poklic. Pripravljeno pa imamo tudi delavnico iskanje zasutega v plazu, predstavitev opreme in še kaj, tako da bo precej zanimivo. Vljudno vabljeni, da nas pridete pozdravit. Naslednji konec tedna pa nas že čaka tradicionalni zimski Alpski vikend na Vršiču... Se vidimo.

 

 

Peter

2019_Movement

Rezervacija

Prijava na e-novice

Pošlji prijatelju

 

Lifetrek

 

Pošlji prijatelju


Polja, označena z zvezdico (*), so obvezna.

Zapri zapri

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se