Povečaj velikost pisave Zmanjšaj velikost pisave  Natisni stran 
Prva stran / Dogaja se / Peninske Alpe

Peninske Alpe

11. 4. 2011 | Breithorn, Castor, Signalkuppe | Žiga Šter

Vrhovi nad Zermattom so nam ponudili odlične razmere ter prečudovito vreme.

BreithornLiskamm in CastorMatterhornNa vrhu BreithornaCastorPollux in CastorBivak RossiKoča Guide di AyasCastorVzpon na CastorPollux, Roccia Nera ter BreithornCastorLiskammSignalkuppeKoča GnifettiSignalkuppe in ParrotspitzeKoča MargheritaLiskamm

Turo smo pričeli z dolgo vožnjo prek Milana ter nato še čez prelaz Simplon. Po sedmih urah smo prispeli v Tasch. Od tu naprej smo se s taksijem odpeljali v Zermatt do spodnje postaje gondole, ki pelje na Klein Matterhorn. V odličnem vremenu se nam je odprl pogled na celoten greben od Breithorna do masiva Monte Rosa. Prvi dan nas je čakla še dvo urni vzpon na Breithoren ter smuka do koče Guide d Ayas. Dolg dan smo zaključili v odlično oskrbovani zimski sobi, ki lepše urejena kot marsikatera naša koča.

Drugo jutro nas je zbudil močan veter, tako da smo naš vzpon na Castor pričeli šele ob devetih. Po treh urah smo stali na vrhu Castorja ter uživali ob razgledih na Liskamm ter Pollux. Sledil je spust poti koči Sella do višine 3700m. Od tu smo pod stenami Liskamma prečili na sedlo na višini 4100m, kjer smo že zagledali kočo Gnifetti, ki je bila naš cilj dneva.

Po vsem udobju, ki smo ga bili deležni v koči smo se odpravili na Signalkuppe. Po petih urah prijetne hoje smo stali na vrhu pri koči Margherita, kjer smo uživali v pogledih na celotne Alpe. Ko smo se naužili sonca in razgledov je sledila ena boljši smučarij nazaj do koče Gnifetti.

Zadnji dan nas je čakalo 600 višinskih metreov vzpona nazaj na Lisjoch, od tu pa 2000m spusta po ledeniku proti Zermattu. Letošnja sezona je tudi v Alpah skoparila s sngom, tako da se nošnji smuči do postaje Furi nismo mogli izogniti. Na kocu seveda zasluženo pivo v Zermattu. Vreme nam je bilo več kot naklonjeno saj v štirih dnevih skoraj nismo videli oblačka na nebu. Bilo je lepo.

Žiga Šter

2019_Movement

Rezervacija

Prijava na e-novice

Pošlji prijatelju

 

Lifetrek

 

Pošlji prijatelju


Polja, označena z zvezdico (*), so obvezna.

Zapri zapri

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se