Povečaj velikost pisave Zmanjšaj velikost pisave  Natisni stran 
Prva stran / Dogaja se / Peninske Alpe

Peninske Alpe

17. 4. 2012 | Peninske Alpe | Peter

Kljub slabi napovedi in še slabšem vremenu pri nas, smo preživeli 4 super dni na snegu nad 3000m

Naš prvotni plan, vzpon iz Zermatta in prečenje pod grebeni Breithorna, Polluxa, Castorja in Lyskama zaradi slabega vremena ni prišel v poštev, zato smo za izhodišče vzeli Alagno pod Monte Roso in opravili podobno turo.

Prvi dan smo smučali z Vincent Pyramide (4215m), se povzpeli na Lisjoch in po Grentzgletscherju in Gornerglatscherju smučali v Zermatt. Gondola nas je dvignila na Kleine Matterhorn in zaspali smo v Ref. di Teodulo.

Ker je bilo zjutraj prevetrovno za napredovanje pod grebeni, smo se pod Cimami Biancami spustili v dolino na italijansko stran in se z gondolo spet povzpeli na greben, s katerega smo potem smučali proti Gressoneyu. S pomočjo žičnice smo se potem spet dvignili na Punta Indren in se povzpeli do koče Gnifetti na 3647m.

Zadnji dan smo poskušali priti do koče Margerita, ki leži na vrhu Signalkuppe na višini 4554m. Močan veter nam je to preprečil, z dosežene višine 4000m pa nas je čakalo še 2000m smučanja do srednje postaje žičnice proti Alagni.

Obvezna kava in pivo ter prigrizek v Caffe del Guide v Alagni in vožnja domov.

Velikonočni zajtrk je bil tokrat bolj skromen v smislu pirhov in mesnih dobrot, a toliko bogatejši v smislu pravih doživetij v visokogorju, smučanju in uživanju v neskončnih razgledih nad 3500m.

 

2019_Movement

Rezervacija

Prijava na e-novice

Pošlji prijatelju

 

Lifetrek

 

Pošlji prijatelju


Polja, označena z zvezdico (*), so obvezna.

Zapri zapri

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se