Povečaj velikost pisave Zmanjšaj velikost pisave  Natisni stran 
Prva stran / Dogaja se / Pod najvišjo goro sveta

Pod najvišjo goro sveta

2. 1. 2010 | Nepal | Peter Jeromel

Treking pod najvišjo goro sveta Mount Everest nas vodi skozi pokrajino, kjer že stoletja živijo Šerpe, ljudje, ki jih najbolje poznamo po njihovi neprecenljivi pomoči številnim odpravam, ki osvajajo najvišje gore sveta.

Treking v Nepalu in pod najvišjo goro sveta Mount Everest (Everest BC treking) nas vodi skozi pokrajino, kjer že stoletja živijo Šerpe, ljudje, ki jih najbolje poznamo po njihovi neprecenljivi pomoči številnim odpravam, ki osvajajo najvišje gore sveta. Tja bomo poleteli z majhnim letalom iz Katmanduja, kjer si bomo v uvodu ogledali nekaj od vrste znamenitosti, med katerimi še posebej izstopajo budistični in hindujski templji ter stare kraljevske palače.

Iz vasi Lukla nas nato čaka enajst dni hoje po prelepi himalajski pokrajini, ki jo sprva krasijo številna polja in vasi, kasneje pa se dotaknemo mogočnih himalajskih ledenikov. Povzpeli se bomo tudi na vrh Kala Pattar (5550 m), od koder se nam odpre prelep razgled na najvišje gore sveta, na divje stene, razbrazdane ledenike in seveda goro vseh gora – 8850 metrov visoko Sagarmatho, kakor ji pravijo Nepalci, ali Chomolungmo po tibetansko in nam bolj poznani Mount Everest.  

Nazaj v Katmandu se bomo vrnili z letalom, kjer bomo preživeli sproščen dan v mestnem vrvežu. Sledilo bo zanimivo doživetije na eni največjih nepalskih rek – Trisuli, kjer se bomo pod vodstvom izkušenih vodnikov raftinga popeljali skoraj 20 kilometrov daleč in uživali v drugačnih razgledih.Po mokrem doživetju bomo nadaljevali našo pot proti nižinam ob nepalsko - indijski meji, kjer leži Narodni park Chitwan. Na safari v džunglo se bomo odpravili na slonjih hrbtih in tako z varnega zavetja »lovili«, seveda v fotografski objektiv, nosoroge in številne ptice, z nekaj sreče, pa lahko ujamemo tudi kakšnega medveda, leoparda in celo tigra. Nato nas čaka še vrnitev v Katmandu in zaključni potep po mestu in okolici, barantanje s številnimi trgovci in skupno doživetje nočnega Katmanduja.

2019_Movement

Rezervacija

Prijava na e-novice

Pošlji prijatelju

 

Lifetrek

 

Pošlji prijatelju






Polja, označena z zvezdico (*), so obvezna.

Zapri zapri

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se