Povečaj velikost pisave Zmanjšaj velikost pisave  Natisni stran 
Prva stran / Dogaja se / Provansa, rock trip n.1

Provansa, rock trip n.1

9. 11. 2012 | Francija | Borut

Vreme nas je vrtelo okoli prsta vse do zadnjih dni, ko smo se odločili, da kljub ne preveč obetavni vremenski napovedi, odidemo plezat in raziskovat Provanso. In ni nam bilo žal, sonce nas je pozdravilo že prvi dan.

Sonce, tabor,...MentonLa TurbieG. Žagar nas je popeljal s svojim ferarijem.Royce rolls starejši
Royce rolls mlajšiIman oz IMAMMonte CarloSrferji v MentonuVerdonVIŠINAPogumSivka
Vrhunski foto modeliNaša hiška v OrpierrjuVrhunska kulinarikaVasica iz bronaste dobe, modeli iz moderne dobeSuper ekipaTemu pravimo kič.Forenziki najdejo vsak grif, tudi ko jih ni.Bagetke, hec potovanja.

Doživeli smo devet nepozabnih dni smeha, plezanja, sivke, blišča, sonca in super družbe. Ob taki družbi te ne more motiti ne dež ne mraz.

Dobra volja nam je pomagala pregnati deževne oblake, ki so se nas držali vse do našega prvega cilja,  mesteca Menton na azurni obali Francije. Tako nas je že prvi dan pogrelo sonce in dobro ogreti smo se pretegovali v stenah La Turbija nad Monte Carlom. Naslednji dnevi so bili kombinacija plezanja v stenah La Turbija, Orpierrja in Kalank, raziskovanja Verdona, skritih vasic, polj sivke in vsega ostalega, kar ponuja ta pokrajina na jugu Francije. 

Plezanje v Orpierrju

Po dveh dneh plezanja v La Turbiju, ogledu Monte Crla in odpeljanem krogu F1,  smo se odpravili v sotesko Verdon. Tokrat nas je mogočna soteska s svojimi lepotami še najbolj fascinirala. Mir, neverjetna in divja narava, pogumni plezalci in predvsem divji pogledi preko roba 700m soteske so nas osupnili. Ko smo sedeli na robu kanjona, je mimo nas čisto mirno kot jadralno letalo priletel orel s preko dvema metroma razpona kril in nam pokazal, kdo je kralj te soteske. 

Nekje na sredi potepanja smo bili v Orpierrju, odmaknjeni mali vasici sredi sten. Ker je bila temperatura ponoči tam tudi do -7st.c. smo bili kralji male hiške in smo šotore pustili v kombiju. Ko pa si na toplem pa se začne žur, igre,... slavnostna večerja s francosko specialiteto - rdečimi klobasicami, ki pa jih ne priporočamo nikomur več. Je pa treba poskusiti kaj domačini tam jedo.

Dobro vplezani smo plezalni trip zaključili s tridnevnim vložkom v nacionalnem parku Kalanke ob Marseillu. Tam so vsi udeleženci premikali svoje plezalske meje in uživali v pogledih na prelepo naravo, morje ter testirali svoje vonjalne sposobnosti na dišavah cvetlic.

Ker se pojavlja veliko govoric o zaprtju Kalank tale informacija: Park ima omejen dostop v vroči poletni sezoni zaradi nevarnosti požarov, takrat pa je plezanje tam itak prevroče.

Poleg vsega doživetega in videnega, smo plezali tudi večraztežajno smer, poslušali "dobro" glasbo, videli pravo Provanso s sivko in vinogradi, pili dobro vino in se preprosto imeli fajn. 

2019_Movement

Rezervacija

Prijava na e-novice

Pošlji prijatelju

 

Lifetrek

 

Pošlji prijatelju


Polja, označena z zvezdico (*), so obvezna.

Zapri zapri

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se