Povečaj velikost pisave Zmanjšaj velikost pisave  Natisni stran 
Prva stran / Dogaja se / Športni dan

Športni dan

16. 6. 2011 | Vransko | Vertigo

Tokrat smo za Zavod za zdravstveno varstvo Maribor pripravili plezalne dneve. Mladim smo predstavili, kako lahko še drugače preživljajo prosti čas.

Prvi dan smo predelali osnove športnega plezanja, predstavili opremo in poizkusili s plezanjem na top rope. Žal nas je nevihta prehitela, da nismo plezali še pozno v popoldan, saj volje ni manjkalo.

Drugi dan nas je pričakalo sončno vreme, tako da smo nadaljevali s plezanjem v smereh različnih težavnosti. Ko je vnema popuščala, smo dan popestrili z različnimi vajami za utrjevanje zaupanja in skupinske dinamike. Za konec so se nadebudni plezalci še sami "abzaljlali" čez steno, seveda pod budnim očesom vodnikov.

Fantje so spoznali, kako je , če moraš nekomu 100 odstotno zaupati, ko te varuje, medtem ko plezaš po steni, kmalu pa so se vloge zamenjale in plezalec je postal varujoči. Spoznali so tudi, kako ti pade srce v hlače, ko si visoko v steni in da je z vrha stene prav lep razgled po okolici in seveda nekaj popolnoma novega, ko se sam spustiš po vrvi čez visoko steno.

 

 

2019_Movement

Rezervacija

Prijava na e-novice

Pošlji prijatelju

 

Lifetrek

 

Pošlji prijatelju


Polja, označena z zvezdico (*), so obvezna.

Zapri zapri

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se