Povečaj velikost pisave Zmanjšaj velikost pisave  Natisni stran 
Prva stran / Dogaja se / Tečaj športnega plezanja

Tečaj športnega plezanja

11. 5. 2010 | Slovenija | Borut Svoljšak

Zaključili smo s tečajem športnega plezanja. Pridobili smo sedemnajst nadobudnih športnih plezalcev.

V nedeljo 9. maja smo v Črnem Kalu zaključili s tečajem športnega plezanja. Sedemnajst tečajnikov in trije inštruktorji športnega plezanja smo v dobrem mesecu uživali in se potili v izzivih, ki nam jih je ponujalo športno plezanje in plezalne smeri. V tem času smo obiskali plezališče Rovinj, Bohinj, Vransko in legendarno plezališče Črni Kal. Svojo moč in iznajdljivost pa smo testirali štirikrat na umetni plezalni steni.

S plezanjem smo pričeli v Rovinju, ker aprilsko vreme drugod ni dopuščalo plezanja. Med samimi plezalnimi izleti smo se učili tehnike plezanja, varovanja, plezanja v vodstvu, padanja, obvladovanja težnosti, vozlov, prevezovanja, spuščanja ob vrvi ter predvsem uživali v prelepih plezališčih in lepih trenutkih, ki nam jih športno plezanje ponuja. Na umetni plezalni steni smo spoznavali zakonitosti treninga in tehnike, pravilnega ogrevanja, različnih razteznih vaj in se po domače povedano "navijali". Tečajniki so ob budnem očesu treh inštruktorjev pridobili vsa potrebna znanja in uvodne kilometre na njihovi samostojni plezalni poti.

Ker smo med samim tečajem uživali in vsi radi plezamo, smo določili naš prvi dvodnevni plezalni izlet v Rovinj in Limski kanal. Treba je poudariti tudi, da za udeležbo na naših tečajih športnega plezanja ne potrebujete opreme kot je čelada, pas, plezalke, plezalni sistemi, vrv, varoval in plezalk, ker vam vso potrebno opremo za tečaj priskrbimo mi. Za nakup opreme se lahko odločite po zaključku tečaja, ko ste prepričani da je to šport oz. aktivnost, ki bi jo radi počeli. In večina ljudi ugotovi, da je temu tako. Prihodnji tečaj bo septembra, vabljeni pa tudi na poletne plezalne dneve v Bovec, ki bodo v mesecu juliju, o tem boste pa še obveščeni.

Tečaj športnega plezanja september.

 

2019_Movement

Rezervacija

Prijava na e-novice

Pošlji prijatelju

 

Lifetrek

 

Pošlji prijatelju


Polja, označena z zvezdico (*), so obvezna.

Zapri zapri

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se