Povečaj velikost pisave Zmanjšaj velikost pisave  Natisni stran 
Prva stran / Dogaja se / Turno smučanje Bolgarija

Turno smučanje Bolgarija

2. 3. 2015 | Rila, Pirin | Vertigo

Letos smo se odpravili na novo turno smučarsko destinacijo. Bolgarija je pozitivno presenečenje v vseh pogledih.

Ker je letošnja zima vremensko zelo zanimiva in ne ponuja ravno idealnega turnega smučanja, smo se odločili, da gremo pogledat kako je s turno smuko v Bolgariji.

S prvo ekipo smo se na pot odpravili s kombijem (12ur) preko Beograda, Niša in Sofije do Samokovega, ki je bilo naše prvo izhodišče. Druga skupina pa se je na pot odpravila z avionom iz Brnika preko Beograda do Sofije.

V pogorju Rila nam je bil glavni cilj vrh Musala ter v pogorju Pirin vrh Vihren. Kaj hitro smo ugotovili, da je v okolici še ogromno bolj primernih turno smučarskih vrhov, kar smo seveda dodobra izkoristili.

Zamenjali smo tri lokacije. Borovec, Rilska jezera ter Bansko. Pri vseh lokacije je skupno, da se uporabljajo žičnice, ki te pripeljejo na približno 2000 m.n.v., kjer se prične prava zimska idila. Turno smučanje v Bolgariji ni ravno najbolj popoularno. To pomeni, da le redko srečaš kakšnega smučarja večkrat pa snežne sanke, ki so zgleda hit nacionalnih parkov Rila in Pirin.

Glede na dobor povezavo z žičnicami smo največkrat spali v dolini v hotelih, kjer ti nudijo vse udobje po ugodnih cenah in še regeneracija v bazenih in savnah je odlična.

Smučarske tereni so odlični saj ponujajo izbor pobočij z vseh strani, tako da je izbira glede na vreme in snežne razmere vedno optimalna.

 

2019_Movement

Rezervacija

Prijava na e-novice

Pošlji prijatelju

 

Lifetrek

 

Pošlji prijatelju


Polja, označena z zvezdico (*), so obvezna.

Zapri zapri

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se