Povečaj velikost pisave Zmanjšaj velikost pisave  Natisni stran 
Prva stran / Dogaja se / Turno smučanje v Maroku

Turno smučanje v Maroku

19. 3. 2014 | Atlas | Žiga, Liza

Po nekaj sušnih sezonah v Maroku, smo se letos ponovno odpravili na sneg v Atlas. Vreme je bilo na naši strani in tako smo opravili kar nekaj tur v svežem pršiču.

Pot nas je naprej vodila do Milana, kjer smo se usedli na avion za Marakeš. Po treh urah leta nas je na letališču pričakala tudi Liza in tako je bila naša skupina popolna. Temperatura 26 stopinj je bila kar visoka za ta letni čas, vendar nam je to kar ustrezalo.  Takoj smo se odpravili v vasico Imlil, ki je tudi izhodišče za vzpone na Tubkal. Nastanili smo se pri našem prijatelju Mohamedu v riadu Dar Adrar, kjer je sledilo pakiranje opreme in zaslužena večerja.

Prvi dan je namenjen vzponu do koče Nelter, kjer smo ostali naslednje 4dni. Dostop je hitro minil, saj so nam mule nosile vso opremo naš kuhar pa nam je že na poti pripravil odlično kosilo. Hitro se je pokazalo, da je toplo vreme v preteklih tednih močno znižalo snežno odejo. Tako, da smo prvi dan smučanja iskali snežne prehode do sedla in nekako otvorili smučanje v Atlasu. Vremenska napoved je obetala nove padavine in res v naslednjih dveh dneh smo dobili kar dobro pošiljko novega snega.

Uživanje se je pričelo, sicer je prvi dan še malo škrtalo pod smučmi vendar je bil vsak dan boljši. Prav tako nas je zadnje dni spremljalo sončno vreme. Vmes smo se povzpeli tudi na najvišji vrh Jebel Toubkal.

Šest dni je kar prehitro minilo in čas je bil, da se spustimo v Imlil in gremo uživat v Marakeš.
Več o naši odpravi bodo povedale slike in se že veselim, da se ponovno vrnemo v Maroko. Zahvala tudi celotni ekipi za odlično vzdušje.

 

2019_Movement

Rezervacija

Prijava na e-novice

Pošlji prijatelju

 

Lifetrek

 

Pošlji prijatelju


Polja, označena z zvezdico (*), so obvezna.

Zapri zapri

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se