Povečaj velikost pisave Zmanjšaj velikost pisave  Natisni stran 
Prva stran / Dogaja se / Turno smučarska seansa

Turno smučarska seansa

30. 3. 2010 | Vogel - Komna | Mitja Šorn

Tri dnevno potepanje po Bohinjskih gorah smo zaključili z veliko osvojenega znanja ter mnogo novimi izivi.

Petek se ni začel prav nič spodbudno, prva jutranja novica je bila, da na Voglu zaradi megle obratuje samo nihalka. Vseeno se v upanju na izboljšanje vremena odločimo za nakup kart in med prvo vožnjo skozi Žagarjev graben nas ujame dež. Kljub temu se naučimo osnov iskanja s plazovno žolno in nekaj o tehniki smučanja po celem snegu. Naslednji spust si podaljšamo z vzponom do Orlovih glav, med potjo pa naredimo tudi prerez snežne odeje. Tretjič naredimo isto pot, navzdol pa čimprej odsmučamo, saj se nam voda nabira tudi že v smučarskih čevljih.

V soboto se tolažimo, da slabše od petka že ne more biti. Vseeno pa nas zjutraj pozdravi nevihta s točo in grmenjem. Kljub temu krenemo na pot in ker pogumne spremlja sreča se nevihta pri sirarni na Zadnjem Voglu umiri. Med potjo proti Komni se odpre še razgled, razmere za hojo in smučanje so idelane in dan kar naenkrat postane zelo lep. Med potjo obdelamo izbiro terena in smučine ob različnih nevarnostih snežnih plazov, na Komni pa ponovimo iskanje z žolno in prerez snežne odeje.

Nedelja pa nam poplača vse petkove muke. Zbudimo se v jasno jutro, čez Lepo Komno si utiramo gaz proti Lanževici in prvi odsmučamo iz nje. Razmere so tako dobre, da se z velikanskimi nasmehi na ustih povzpnemo še na Vrh nad Gracijo in preko sedla med le tem in Srednjim vrhom odsmučamo v dolino Gracije. Sledi le še spust v dolino in analiza tečaja.

Kljub vremenskim neprilikam in spremembi programa v petek smo bili s tečajem vsi zadovoljni. Tečajniki so odnesli veliko novega znanja, vsem pa se nam od nedeljske smuke smeji še danes.

Mitja Šorn

 

2019_Movement

Rezervacija

Prijava na e-novice

Pošlji prijatelju

 

Lifetrek

 

Pošlji prijatelju


Polja, označena z zvezdico (*), so obvezna.

Zapri zapri

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se