Povečaj velikost pisave Zmanjšaj velikost pisave  Natisni stran 
Prva stran / Dogaja se / Vertigo Monte Rosa

Vertigo Monte Rosa

14. 7. 2011 | Monte Rosa | Peter Jeromel

V maju nam slabo vreme preprečilo turo, zato smo bili tokrat toliko bolj veseli, ko smo v soncu zakorakali na 4554m visoki vrh Punta Gnifettija

Spremenjiva napoved nas ni odvrnila, od tega da izpeljemo začrtano turo. Ob 5ih iz Ljubljane proti lepi alpski vasici Alagna, kjer pozimi kraljujejo smučarji izven urejenih smučišč, poleti pa gorniki, ki si želijo osvojiti vrh Monte Rose.

Težki oblaki pod vrhovi niso obetali nič dobrega, a na 3260m visoki Punta Indren, kamor smo se pripeljali z gondolo, je sijalo sonce. Prijeten ogrevalni vzpon do koče Rifugio Gnifetti nas je aklimatiziral za naslednji dan, zelo okusna večerja z dvema desertoma pa nam je dala energije za vzpon na vrh.

Megleno jutro mojim gostom ni vzbujalo posebnega navdušenja, a bolj ko smo se bližali višini 4000m, bolj je skozi meglo kukalo sonce in bližnji in daljni vrhovi so se pokazali v vsej svoji veličini. Lyskam, Castor, Pollux, Matterhorn, Weisshorn in celotna skupina Michabel so se kopali v soncu.

Razgled na vrhu nas ni razočaral, za obvezno slikanje smo si privoščili precej časa, meni pa je pogled že uhajal po okoliških vrhovih, ki so se počasi začeli obdajati z meglicami.

Sestop nam je malo zagrenil moker kašast sneg, vendar nam tudi ta ni mogel izbrisati velikega nasmeha z obraza po osvojenem vrhu.

2019_Movement

Rezervacija

Prijava na e-novice

Pošlji prijatelju

 

Lifetrek

 

Pošlji prijatelju


Polja, označena z zvezdico (*), so obvezna.

Zapri zapri

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se