Povečaj velikost pisave Zmanjšaj velikost pisave  Natisni stran 
Prva stran / GORNIŠTVO / VIA FERATA / Dolomiti Brenta

Dolomiti Brenta

4 dnevni gorniški treking - Dolomitska skupina Brenta - Okolje prvovrstnih in edinstvenih polic - Popolnoma opremljene ferate in enkratna izkušnja - Izjemno navdušujoči razgledi - Divje stene, globoki kanjoni in varna hoja po policah ter označenih poteh - Kulinarične dobrote v gorskih kočah - Strokovno vodenje ture - Nepozabno gorniško doživetje!

Za gorsko skupino Brenta so značilni ostri vršaci zgrajeni iz dolomitske kamnine, ki ležijo zahodno od mesta Trento. Za območje med Lago di Garda in skupino Adamello ter Presanella, velja nenapisano pravilo, da so tam najlepše gorske police na svetu. In ne samo police. Še bolj je področje znano po tem, da se po njem vijejo najlepše ferate na svetu. Na splošno velja Brenta za eno najlepših dolomitskih skupin.

Skupino Brenta, kot vse podobne dolomitske špice, odlikuje trdna skala, strme stene, vrtoglavi stolpi in stolpiči, od ostalih podobnih pa jo loči izrazito večje število polic in bolj kompaktne, manj izražene in razgrapane stene. Prav gorske police pa so tista njena posebnost. V skupini je več veličastnih sistemov naravnih polic, za nekatere  bi lahko mirno dejali, da so tako pravilne in zglajene, kot da bi jih izklesala človeška roka. Raztezajo in vlečejo se ena za drugo v dolžini večih kilometrov in to preko treh glavnih sten (vrhov) skupine. Te police so glavni magnet številnih pohodnikov iz vsega sveta.

Ni zastonj izrek, da je poličasti sistem skupine Brenta oče vseh ferat! Skupino odlikuje tudi edini nacionalni park v Italiji, kjer še živijo medvedi in nekaj avtohtonih rastlin.

Cena

  •  

Info

Reportaža iz ture >>>

Podari avanturo! >>>

Več informacij

2019_Movement

Rezervacija

Prijava na e-novice

Pošlji prijatelju

 

Lifetrek

 

Pošlji prijatelju


Polja, označena z zvezdico (*), so obvezna.

Zapri zapri

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se