Povečaj velikost pisave Zmanjšaj velikost pisave  Natisni stran 
Prva stran / KANJONING / POTOVANJA / Švica - Eldorado Ticino

Švica - Eldorado Ticino

Odkrivanje lepot te male dežele pod Alpami, ki skriva naravne bisere na vsakem koraku. Soteskanje v najlepših granitnih kanjonih Evrope (kanjoni Osognia, Cresciano, Iragna), plezanje v granitnih plezališčih na južnem delu Švice (Arcegno, Ponte Brolle in Val di Gorduno). Ogled enega najvišjih bungee jumpingov na jezu Verzasca (220m). Balvansko plezanje na področjih Cresciano in Chironico, po besedah mnogih najboljših balvanskih področjih v Evropi. Akcija!

© Urban Hercog, Iragna

Področje Ticino velja za enega najboljših področij športnega in balvanskega plezanja v granitu, da ne pozabimo omeniti, da so tu noro lepi granitni kanjoni. Dolinice skrivajo prelepe reke in potoke, ki se prelivajo skozi razno razne granitne oblike in pri tem ustvarjajo neverjetne tolmune. Kamnite vasice pričajo o arhitekturi, ljudeh in njihovi povezanosti z naravo.

Soteskanje na področju Ticina ponuja vse kar si pravi soteskar želi. Globoke tolmune, čisto vodo, neverjetne spuste po vrvi, predvsem pa pester in raznolik nabor kanjonov. Kanjoni so pravo odkrivanje globokih razpok, ki jih je voda izdolbla skozi tisočletja, pri tem pa oblikovala neverjetne skalne oblike. Zaradi nizke nadmorke višine (končujejo se na cca. 300 m.n.v) je voda razmeroma topla, ker je povečini tudi globoka so možni višji skoki, zaradi skalnih oblik, ki jih je naredila voda pa imajo kanjoni tudi neverjetne slajde.

Balvaniranje v Chironicu

Plezanje v plezališčih J Švice je zanimivo predvsem zato, ker je skala kompaktna, stopamo na trenje, plezamo poči, prijem je velikokrat odprt, grifi pa so veliki. Na izletu bomo plezali v 2-3 plezališčih na vrv (Arcegno, Ponte Brolle in Val di Gorduno) in 1-2 najbolj znanih balvanskih področjih v Evropi (Chironico, Cresciano), kjer bomo plezali balvansko. Plezanje v granitu je zaradi svioje drugačnosti zanimiva plezalna izkušnja.

Poleg plezanja in soteskanja bomo odkrivali tudi lepote magične doline (Valle di Maggia), ogledali si bomo enega najvišjih bungee jumpov v Evropi Verzasca (220 metrov), kjer je svoj pogum preizkušal tudi James Bond ; Video: uvodnik filma Golden Eye >>>.

Ostale informacije: 

  • Nastanjeni bomo v idiličnem kampu ob jezeru Maggiore
  • Na pot se bomo odpravili z udobnim podaljšanim kombijem zato bomo imeli dovolj prostora za prtljago
  • Vodnik na turi bo mednarodnik vodnik soteskanja CIC in inštruktor športnega plezanja.
  • Družabni večeri so namenjeni druženju, družabnim igram in zabavi 
  • Minimalno število oseb za izvedbo potovanja je 5

Cena:

  • 548 EUR / pri 6-7 osebah

Termini

  • 25. 6. 2016 - 30. 6. 2016

Več informacij

2017_Movement

Rezervacija

Prijava na e-novice

Pošlji prijatelju

 

Lifetrek

 

Pošlji prijatelju


Polja, označena z zvezdico (*), so obvezna.

Zapri zapri

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se