Povečaj velikost pisave Zmanjšaj velikost pisave  Natisni stran 
Prva stran / ODPRAVE / Aconcagua (6962 m)

Aconcagua (6962 m)

Triindvajset dnevno potovanje/odprava z vzponom na najvišji vrh Južne Amerike, ki je ena najlepših in bolj dostopnih velikih gora  čisto blizu 7000 metrov nadmorske višine. Udobno štirinajst dnevno bivanje v bazi vodi v nepozabno doživetje ob strokovnem vodstvu izkušenega vodnika. Predhodna strokovna priprava na odpravo in vzpon je pravi EXPEDI program.

Aconcagua

Aconcagua je najvišji vrh Južne Amerike in se zelo resno spogleduje z višino 7000 metrov nad morjem. Pravzaprav Aconcague dolgo niso opazili oziroma se jim ni zdela kdo ve kako pomembna, čeprav so že Inki nekoč davno pred prihodom Špancev v bližini prečkali andsko verigo na svoji poti od čilenske obale proti argentinski pampi. Zato se čudovit naravni most čez reko Cuevas, ki teče navzdol proti Mendozi, imenuje Inkovski most - Puente del Inca. Gora se nahaja v Argentini, natančneje v Nacionalnem parku Aconcagua.

Na odpravo in vzpon na to mogočno goro se bomo pripravili že doma, z več turami v naših gorah. Na pot gremo konec januarja, v baznem taboru pod goro in na gori pa bomo preživeli 14 dni. To je tudi čas predviden za aklimatizacijo na višino in vzpon na vrh Aconcague. V baznem taboru bomo imeli svojo kuhinjo, kuharja, šotore za spanje in celoten konfort potreben za nemotene aktivnosti na območju. Aconcagua je eden lepših in bolj pestrih ciljev v tem obdobju na tem koncu sveta. Sam vzpon na vrh tehnično ni zahteven, je pa potrebno doseldno upoštevati aklimatizacijo in nasvete vodnika. Preostali čas bomo namenili za oglede znamenitosti, aktivnemu doživetju pokrajine in obisku pacifiške obale.

Cena

  • 3.995 EUR/ pri 6 osebah

Info

Reportaža iz Aconcague >>>

Podari avanturo! >>>

Več informacij

Tetnuldi

2019_Movement

Rezervacija

Prijava na e-novice

Pošlji prijatelju

 

Lifetrek

 

Pošlji prijatelju


Polja, označena z zvezdico (*), so obvezna.

Zapri zapri

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se