Povečaj velikost pisave Zmanjšaj velikost pisave  Natisni stran 
Prva stran / ODPRAVE / Elbrus (5642 m)

Elbrus (5642 m)

Devetdnevno gorniško potovanje po Osrednjem Kavkazu in Rusiji z vzponom na najvišji vrh Evrope; Elbrus. Odlična priložnost za prvi stik z visokimi gorami ter vsemi značilnostmi prave odprave. Področje je idealno tudi za turno smučanje. Za nami je že 24 uspešno izpeljanih odprav.

Elbrus

Dvoglavi velikan Elbrus leži v osrednjem Kavkazu, na meji med Azijo in Evropo in ga uradno štejemo za najvišji vrh Evrope. Je pravi orjak, saj kar za 1000 višinskih metrov preraste ostele vrhove v okolici. Elbrus je pisan na kožo ljubiteljem visokogorja in turnega smučanja. Sama gora glede vzpona ni zahtevna, ponuja pa pravi gorniško - odpravarski izziv. Možen je tudi spust z vrha gore vse do izhodišča za vzpon. Slednji ponuja s 3000 višinskimi metri prav toliko užitka in pustolovščine obenem.

Potovanje v gorstvo Kavkaz in vzpon na goro vseh gor stare celine je že prava mala odprava z vsemi značilnostmi velikega. Skratka, doživetje za vse, ki ste za več višinskih metrov, več smučanja, več organiziranega v deželi nekdanjega komunističnega sistema, za vse, ki si želite preprosto več užitka.

 

Več informacij

Tetnuldi

2019_Movement

Rezervacija

Prijava na e-novice

Pošlji prijatelju

 

Lifetrek

 

Pošlji prijatelju


Polja, označena z zvezdico (*), so obvezna.

Zapri zapri

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se