Povečaj velikost pisave Zmanjšaj velikost pisave  Natisni stran 
Prva stran / ODPRAVE / Pik Lenin (7134 m)

Pik Lenin (7134 m)

Pik Lenin je drugi najvišji vrh Pamirja in je eden najlažje dostopnih sedemtisočakov. Odprava vključuje 14 dnevno bivanje v urejeni bazi, postopno aklimatizacijo in vzpon na vrh. 

Baza Pik Lenin

Pik Lenin je elegantna gora v gorstvu Pamir z dostojno višino, ki sega preko 7000 metrov nad morjem. S svojo ogromnostjo je to visoka snežna pregrada zalajskega hrbta in s 7134 metri tudi najvišji vrh tega področja. To je gora, kjer je možno smučanje z vrha, kar omogoča stalna snežna odeja in tehnično nezahteven vzpon ter sestop iz gore. Seveda ob dejstvu, da je potrebno dosledno in v celoti izvesti proces postopne aklimatizacije na višino.

Na odpravo in vzpon na to mogočno pamirsko goro se bomo pripravili že doma: z enodnevno turo v domačih gorah in dvodnevno gorniško turo na nam bližnji štiritisočak. Na pot v Kirgizijo gremo tradicionalno na začetku julija, v baznem taboru pod goro in na sami gori pa preživimo gorniških 14 dni. To je tudi čas predviden za aklimatizacijo na višino in vzpon na vrh Pik Lenin. V baznem taboru bomo imeli svojo kuhinjo, kuharja, zdravnika, šotore za spanje in celotno udobje potrebno za nemotene aktivnosti na območju.

Cena

Info

Podari avanturo! >>>

Več informacij

Tetnuldi

2019_Movement

Rezervacija

Prijava na e-novice

Pošlji prijatelju

 

Lifetrek

 

Pošlji prijatelju


Polja, označena z zvezdico (*), so obvezna.

Zapri zapri

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se