Povečaj velikost pisave Zmanjšaj velikost pisave  Natisni stran 
Prva stran / SMUČANJE / Bolgarija/Pirin in Rila

Bolgarija/Pirin in Rila

8 dni v čudovitem Bolgarskem gorskem svetu. Gorovje Rila in vrh Musala (2925 m),  Gorovje Pirin (najlepše v Bolgariji; podobno Švicarskim Alpam) in vrh Vihren (2914 m).  Čisti gorski biser in pravo turno smučarsko doživetje!

Turno smučanje Bolgarija

Bolgarija je čudovita gorata dežela z osupljivo lepo naravo. Zaznamovala jo je pestra zgodovina pod Otomanskim imperijem, kjer jim je vseeno uspelo obdržati pravoslavno kulturo. Poleg naravnih lepot navdušuje tudi z bogato kulturno dediščino, ki se odraža v številnih kulturnih spomenikih, zaščitenih tudi pod okriljem Unesca.

Narava tu je poglavje zase. Lepa in visoka gorovja, zaradi katerih nekateri predeli niso zastonj poimenovani Švicarske Alpe Balkana. V Bolgarijo se odpravljamo na turne smuke po gorovjih te dežele in užiti najlepše bisere, ki jih tam premore narava. Pri vzponih nam največkrat pomagajo tudi žičnice. Vmes se bomo seveda srečali tudi z arhitekturnimi posebnostmi in spomeniki, med katerimi je tudi samostan Rila, ki je na seznamu Unescove svetovne dediščine. Po ogledu civilizacije in "ogrevalni" turi v smučarskem centru Borovec se bomo podali v Bansko, mestece v nedrjih granitnih vrhov, od koder bomo opravili večino tur.

Reportaža iz ture >>>

Info

 

Več informacij

2019_Movement

Rezervacija

Prijava na e-novice

Pošlji prijatelju

 

Lifetrek

 

Pošlji prijatelju


Polja, označena z zvezdico (*), so obvezna.

Zapri zapri

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se