Povečaj velikost pisave Zmanjšaj velikost pisave  Natisni stran 
Prva stran / SMUČANJE / Damavand (5671 m)

Damavand (5671 m)

Deset dnevno potovanje v Iran. Turno smučanje z najvišjega vrha Damavanda (5671 m). Aklimatizacijski vzponi na smučarskem področju Shemsak (Sharakchal, 4142m). Smučarski treking v gorstvu Alborz, ki nas na koncu privede v mesto Teheran, čudovito prestolnico polno razkošnih bazarjev. Program primeren za izkušene gornike in turne smučarje.

Damavand_Vertigo

Iran je prava mistična Azija; višinska stepa in puščave preko katerih poti vodijo naprej v Pakistan, Indijo, Kitajsko ali v obratni smeri na bližnji vzhod in v Evropo. To je brez dvoma tista prava Perzija, polna magije, tradicije, burne zgodovine in še vedno močno prisotne kulture. Iran pa je prepoznaven tudi po gorskem svetu Albroz na severu države, kjer se vzpenja tudi najvišji Damavand, ki je s 5671 metri nad morjem zaresen orjak. Okoli njega pa leži vsaj še ducat visokih gora in zares globokih dolin, kamor nas iz vrhov preko številni grebenov pripeljejo dolga in blaga pobočja.

Tokrat se v Iran odpravljamo smučat. Pravzaprav se bomo podali na turnosmučarski treking visoko v gorstvo Alborz, ki leži severno od prestolnice Teheran. Na smučeh bomo prečili kar precejšnjo območje in če nam bo vremenska situacija dovoljevala se bomo povzpeli tudi na najvišji Damavand.

Info

Podari avanturo! >>>

Več informacij

2019_Movement

Rezervacija

Prijava na e-novice

Pošlji prijatelju

 

Lifetrek

 

Pošlji prijatelju


Polja, označena z zvezdico (*), so obvezna.

Zapri zapri

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se