Povečaj velikost pisave Zmanjšaj velikost pisave  Natisni stran 

Maroko

Devet dnevno doživetje Maroka. Puščavsko smučarska avantura v Atlasu med nomadskim ljudstvom Berberi.  Spust s smučmi z Jebel Toubkal (4165 m), ki je najvišji vrh Visokega Atlasa. Sedem dni čudovitih dolin, prelazov in s snegom pokritih vrhov s spanjem v kočah in pri Berberih. Raznolika podoba Marakeša in strokovno vodstvo vodnika in poznavalca Atlasa.

Maroko

Visoki Atlas leži na vzhodu Maroka in je predvsem edinstveno gorstvo, ki se s 1900 kilometri dolžine počasi vleče v smeri vzhod - zahod. Najvišji vrh Jebel Toubkal je tudi najvišji vrh Severne Afrike. V težkem in na trenutke neprijeznem gorskem svetu živi nomadsko ljudstvo Berberi. Izhodišče za gorniške ture v Atlasu je mesto Marrakeš, polno afriškega temperamenta. Pokrajina naokrog je redko poseljena in izrazito razgibana. Na vzhodni strani gorstva se razpostira Sahara, ena največjih puščav sveta. Pogled na posneženi Atlas z rdečkasto puščavo v nižavju je nekaj res enkratnega.

Maroko le malokdo poveže s turnim smučanjem. Vendar povsem po krivici, kajti sneg na Atlasu v kombinaciji z rdečim puščavskim peskom ponudi obiskovalcu povsem svojevrstne občutke. V okolici najvišjega vrha Jebel Toubkal (4165 m) je nekaj gorniških postojank, ki jih oskrbujejo predvsem Francozi. Z nekaj sreče se bomo na naši smučarski pustolovščini spustili z vrha Toubkala in ostalih vrhov po puhastem celcu in občudovali oddaljeno Saharo pod nami.

Reportaža iz Maroka >>> 

Info

 

Več informacij

2019_Movement

Rezervacija

Prijava na e-novice

Pošlji prijatelju

 

Lifetrek

 

Pošlji prijatelju


Polja, označena z zvezdico (*), so obvezna.

Zapri zapri

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se