Povečaj velikost pisave Zmanjšaj velikost pisave  Natisni stran 
Prva stran / SMUČANJE / TURNO SMUČANJE / Beluha (4506m)

Beluha (4506m)

14 DNEVNA ODPRAVA NA SIBIRSKI MOUNT EVEREST.
Doživetje prave ekspedicije z višinskimi tabori, prečenjem ledenikov in vzpenjanjem po fiksnih vrveh.

Beluha (Altaj, 4605 m) je velik gorski masiv z dvema izrazitima vrhovoma in sedmimi ledeniki. Ima zanimivo lego, od vseh treh oceanov je namreč enako oddaljena. Po starodavnem izročilu predstavlja povezavo Zemlje z vesoljem in nosi naziv Oltar Zemlje. Zaradi konfiguracije terena, ledenikov in zahtevnih vremenskih razmer jo Rusi imenujejo tudi sibirski Everest. Normalni pristop je ocenjen s 3A po ruski 6 stopenjski lestvici za kombinirano plezanje. V smeri vzpona je več sto metrov fiksnih vrvi, žimar je obvezen del opreme. Posledično je trening žimarjenja (vzpenjanja po vrvi) sestavni del priprave na odpravo. Tura je fizično zahtevna, vmes je 400 m spusta in seveda tudi ponovnega vzpona. Skupna višinska razlika vzpona tako znaša 2000 metrov, skupaj z dostopom bomo premagali 4000 višinskih metrov.

 

Vzpon na Beluho

Potovanje v gorstvo Beluhe in vzpon na sveto goro vAltajcev je že prava mala odprava z vsemi značilnostmi velike odprave. Skratka, doživetje za vse, ki ste za več višinskih metrov, več organiziranega v deželi nekdanjega komunističnega sistema, za vse, ki si želite preprosto več užitka.

Cena

  • 2098 €

    Za prijave do 31.1.2019 nudimo 200€ popusta.

  • Rok za prijavo do zapolnitve prostih mest. Zaradi posebnega režima za pridobitev vstopnih dovoljenj za področje Beluhe je postopek za vstopne vize in posebna dovoljenja dolgotrajen. Število oseb v skupini je zaradi pogojev organizatorja in varnosti omejen na 12 ljudi!

Info

Podari avanturo! >>>

Termini

  • 5. 8. 2020 - 18. 8. 2020

Več informacij

2019_Movement

Rezervacija

Prijava na e-novice

Pošlji prijatelju

 

Lifetrek

 

Pošlji prijatelju


Polja, označena z zvezdico (*), so obvezna.

Zapri zapri

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se