Povečaj velikost pisave Zmanjšaj velikost pisave  Natisni stran 
Prva stran / TREKINGI / Črna Gora - Prokletije in Durmitor

Črna Gora - Prokletije in Durmitor

9 dni – pohajkovanje po gorovjih Črne Gore – prava gorniška avantura – nostalgija Balkana – prvovrstno raziskovanje odmaknjenega konca bivše »Juge« – Narodni park Durmitor in najvišji vrh Črne Gore, Bobotov Kuk (2523m) – Prokletije, eno najbolj divjih gorovij Balkana – strokovno vodenje – udobna namestitev in prvovrstna kulinarika.

Durmitor

V Črno Goro se bomo odpravili na pristno pohodniško doživetje, v osrčje Durmitorskih gora in Prokletij. Gorska pustolovščina nas bo navdihnila z domačnostjo, odprtostjo in raznolikostjo, tako Durmitorja in Prokletij, kot tudi tamkaj živečih ljudi. Pot do tja pelje po slikoviti pokrajini črnogorskih planin, gričevja in vasi. Z največjo žlico bomo zajeli eno najlepših doživetij Durmitorja, Prokletij in Črne Gore v celoti. 

Prokletije

Da bomo v polni meri doživeli pravo avanturo in podoživeli dobre stare čase v bivši Jugoslaviji, nas bo pot vodila iz Ljubljane preko Hrvaške in Bosne v osrčje Drumitorja, Žabljak. Tako bomo na polno zadihali svež zrak in se prilagajali na življenje tam dol v ležernem balkanskem duhu. Po prvotnem spoznavanju z okoliškimi vrhovi se bomo odpravili na dvodnevno turo, na kateri bomo osvojili najvišji vrh Črne Gore, Bobotov Kuk (2523m). Po osvežitvi v Črnem jezeru pa se bomo mimo divjega kanjona Tare, kjer se bomo lahko ohladili v kristalno čisti vodi, odpravili proti Prokletijam. Že samo ime napoveduje popolno divjino, o čemer se bomo prepričali tudi v živo. Na turo se bomo odpravili z namenom, da osvojimo drugi najvišji vrh Dinarskega gorstva, Maja Jezerce/Jezerski vrh (2694m) - vsekakor eden izmed vrhuncev našega potovanja.

Po napornih turah pa se bomo spustili na jadransko obalo, kjer si bomo pred vožnjo domov v Budvi privoščili še nekaj mediteranskega odklopa.

Cena

Info

Podari avanturo! >>>

Več informacij

2019_Movement

Rezervacija

Prijava na e-novice

Pošlji prijatelju

 

Lifetrek

 

Pošlji prijatelju


Polja, označena z zvezdico (*), so obvezna.

Zapri zapri

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se