Povečaj velikost pisave Zmanjšaj velikost pisave  Natisni stran 
Prva stran / TREKINGI / Maroko - Treking v Atlasu

Maroko - Treking v Atlasu

Nov program od 2018 dalje glej povezavo LIFETREK

9 dnevno treking potovanje po deželi iz Tisoč in ene noči - Živahna trgovska vasica Imlil in čarobni Marrakech - 6 dnevni treking v pogorju Atlasa: prelazi Tamatert, sedla Likemet, Quouraine, Quanoums - Jezero Sidi Ifni in najvišji vrh Severne Afrike, Jebel Toubkal - Čudoviti odmaknjeni kraji in družba prijaznih Berberov - spanje v kočah in šotorih - Nepozabno doživetje.

Maroko treking

Visoki Atlas leži na vzhodu Maroka in je predvsem edinstveno gorstvo, ki se s 1900 kilometri dolžine počasi vleče v smeri vzhod - zahod. Najvišji vrh Jebel Toubkal je tudi najvišji vrh Severne Afrike. V težkem in na trenutke neprijaznem gorskem svetu živi nomadsko ljudstvo Berberi. Izhodišče za gorniške ture v Atlasu je mesto Marrakeš, polno afriškega temperamenta. Pokrajina naokrog je redko poseljena in izrazito razgibana. Na vzhodni strani gorstva se razpostira Sahara, ena največjih puščav sveta. Pogled na posneženi Atlas z rdečkasto puščavo v nižavju je nekaj res enkratnega.

Maroko treking

Treking po Visokem Atlasu, najvišjem gorstvu severne Afrike je prava stvar za vse ljubitelje gora, ki želijo spoznati še kaj novega. Popotovanje je polno doživetij med gorskimi Berberi in v objemu čudovitih gora. Nepozabno je tudi taborjenje in spoznavanje maroških planinskih koč, saj se ves čas gibamo na višini nad 3000 metrov. Za konec pa še vzpon na najvišji vrh Atlasa, Jebel Toubkal (4167m). Po trekingu sledi razvajanje v enem od hamamov (maroških kopeli) ali kar modernih spa-jev, barantanje na tržnicah, mrzlica nakupovanja in razgledovanje v najbolj živahnem maroškem mestu, Marakesh.

Reportaža iz ture >>>

Cena

  • 1.298 EUR / pri 8 osebah

Info

Podari avanturo! >>>

Termini

  • 25. 4. 2020 - 3. 5. 2020
  • 6. 6. 2020 - 14. 6. 2020
  • 24. 10. 2020 - 1. 11. 2020

Več informacij

2019_Movement

Rezervacija

Prijava na e-novice

Pošlji prijatelju

 

Lifetrek

 

Pošlji prijatelju


Polja, označena z zvezdico (*), so obvezna.

Zapri zapri

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se